En vanlig lördag...
Lördag 1996.07.13     


En vanlig lördag tog vi en andra tripp till Akihabara - stadsdelen där man handlar elektronikprylar. Tokyo är ganska konsekvent i denna typ av uppdelning av stadsdelar. I Akihabara köper man elektronik, i Shinjuku finns skyskraporna, i Roppongi festar västerlänningar, i Ginza finns de fashionabla varuhusen etc. Vi hade ju redan varit i Akihabara och sonderat terrängen tillsammans med Dixie Dream då Tuba-Johan bla köpte en mycket prisvärd videokamera . Vi skulle denna gång mest ägna oss åt att titta på datorer för att se vilken som skulle bli lämpligast för oss. Alla datorer (nästan i alla fall) i Akihabara säljs med Japanskt Windows och det kan ju bli lite småsvårt att förstå. Trottoarerna i Akihabara denna lördag var som vanligt fyllda med vanligt folk på väg att handla något. Det var också fullt med små pimpinetta japanskor som demonstrerade olika produkter utanför affärerna och ett evinnerligt utdelande av broschyrer med uppmaning om att besöka just den eller den affären för där finns de bästa varorna!!.

På vägen hem kunde vi inte låta bli att ta kort på tunnelbane tv:n som så snällt talart om för oss vart vi är på väg så at man inte missar att kliva av. En tillämning av den moderna tekniken mitt ute i det dagliga livet. Så självklart det syns så här i efterhand att man kan ha en liten skärm i tunnelbanan som hjälperför oss oförstående västerlänningar att komma dit vi vill. Ebisu är tunnelbanestationen efter vår (som heter Hiro-o).

Väl framme vid vårt hem igen så kollar vi automatiskt brevlådan... och se, ett litet paket från lilla mamma (Kerstin). Det var skickat den 10:e tror jag och vi fick det den 13 juli. Ganska snabbt skulle man kunna säga. Tack så mycket för det. Skicka gärna mer. Det är så skoj att få något annat än reklam (i MÄNGDER) i brevlådan!

Adressen är : #505 Shirogane Maison, 3-3-4 Shirogane, Minato-ku. Tokyo 108. Japan. Thanks !

     Skapad: 1996-08-02 av Per och Helena  (helbob@helbob.com). Uppdaterad: 1996-11-17