Statt jubilerar!!
1996.10.17-18  del 2 (av 4)   
av Per och Helena

På torsdagen dök Attaché vänner från alla USA kontoren upp. Lars Hallén - VD för Sveriges Tekniska Attachéer - samt andra viktiga personer i STATT:s historia hade nu också kommit på plats. Shabu shabu middag på kvällen i uppsluppen stämning (inga bilder tyvärr).

Program för STATT Tokyo 30årsjubileum 

Onsdag 16/10 Seminarium, Invigning, Buffet
Torsdag 17/10 IVA dinner, Shabu shabu Pacific rim welcome dinner
Fredag 18/10
Frukostföreläsningar, Eftermiddagsseminarium, Jubileumsmiddag hos Ambassadören
Lördag 19/10 STATT jubilee dinner. Båtresa på Tokyo bay. Kentos.
Söndag-Tisdag Studieresa med Onsen. Fusionsreaktor. Toyota. Hitachi. Kajima.
Tisdag afton Avslutning hos Mats-san. Gatumusik, spelhall och god mat och dryck.

Fredag morgon började med svenska föreläsningar (för en del). Eftermiddagens seminarium med simultantolk inledde jubileumsmiddagen hos ambassadören. Sunaga-san höll samman seminariet som innehöll talare av allehanda slag. Trots (eller kankse pga) den höga tekniska nivån och det mycket kompletta innehållet i talen fanns det naturligtvis en del japaner som sov sig igenom delar av seminariet. Vi fick senare höra att detta inte är så ovanligt. Japaner kan sova var som helst och när som helst.


En liten paus då och då hade vi dock. Gamla vänner såsom Kurihara-san och Bosse - tidigare Attaché i Tokoy - fick då tillfälle att ljuga litegrann på terassen.Dr Hara, känd från tidigare äventyr och Seiko Instruments höll det avslutande talet. Det gjorde han mycket bra. Därefter var det dags för buffé uppe i ambassadörens residens. Där blev det ocskå en del tal, men mer av presentudelningstypen.

Här ser vi herrskapet Bruzæus med kontorets nya leksak. Det var grabbarna från andra sidan havet som tyckte att japan ligger lite efter när det gäller surfing. Antagligen pådrivna av silicon valley...

 

     

     Skapad: 1996-11-05 av Per och Helena  (helbob@helbob.com). Uppdaterad: 1996-11-05