Kroatisk middag
1996.11.03   

David hade bjudit in till Sunaga-san med fru + Tamura-san til Kroatisk middag. Övriga delar av Shirogane-ligan (Malin, Jan Per och Helena) var också inbjudna. Vi givk lite tidigare till David för att se om ´han behövde hjälp. Det gjorde han inte direkt, men vi blev ansvariga för att vika servetterna. Hur det nu kom sig så blev vi snart febvrilt upptagna med att vika origami. David hade en origami-svan på bordet (bild till höger), och vi skulle försöka göra en likadan av servetterna. Davids stackars svan blev dissekerad intil platt form, men det måste ändå sägas att våra servett-svanar inte blev riktigt lika fina. Nedan syns Per arbeta koncentrerat (så till den grad att bilderna blivit suddiga) med vikningar.

Gästerna kom så småningom och David (till höger) delade ut sin frågesport om Kroatien. Efter som han själv har kroatiskt blod så var han experten. Han hade dock läst på, och det hade inte vi. Inte många rätt där inte. Krotien är lika stort som Belgien, Holan och Luxemburg tillsammans. Det visste ni inte.

David bjöd på god mat och dryck, och sen satt vi och snackade alldeles för länge så att gästerna som skulle passa sista tåget fick skynda sig iväg för att inte missa det. Tur att man bor nära (en våning ovanför)
.

     Skapad: 1996-11-05 av Per och Helena  (helbob@helbob.com). Uppdaterad: 2005-06-12